Gevulde koolbladeren

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Haal de bladeren van de .
  2. Kies de grootste en mooiste acht uit en blancheer die een 30-tal seconden in kokend gezouten water.
  3. Houd ze even onder koud water en leg ze op een doek.
  4. Snij nu de knoflook en de in fijne stukjes.
  5. Snijd de in fijne reepjes en hak de rest van de in fijne stukken.
  6. Kruid het en meng er de helft van de en de knoflook door.
  7. Doe het erbij en verkuimel het .
  8. Doe het in de en voeg erbij.
  9. Alles goed doorkneden.
  10. Leg vervolgens deze vulling in de koolbladen, vouw ze dicht en rijg de randen aaneen met keukentouw.
  11. Laat daarna 1 liter water koken en voeg er het bouillonblokje aan toe.
  12. Voeg er de rest van de , de knoflook, de wortelen en de aan toe en kruiden met en .
  13. Leg nu de gevulde koolbladeren in de en laat dat 45 minuten sudderen.
  14. Haal de draden uit de .
  15. Leg de in een diep bord en overgiet met wat groentenbouillon.
25
25
25

Variaties op Gevulde koolbladeren

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde koolbladeren
VariatieAantalGang
Gevulde koolbladeren2Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • brood en bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • brood en bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • brood en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood en bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
64 kcal
3%256 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde koolbladeren