Asperges met kaassaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Schil de van boven naar beneden (boven dun en dikker beneden), en snijd ongeveer 2 cm.
  2. van de onderkant eraf.
  3. Kook dit ongeveer 25 tot 30 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Laat ze goed uitlekken.
  5. Zeef het kookvocht.
  6. Leg de plakken ham naast elkaar en strooi er en over.
  7. Verdeel de erover en rol de plakken ham op.
  8. Leg ze in een beboterde schaal.
  9. Smelt 25 gram en roer er de door.
  10. Blijf zolang roeren tot een gladde massa.
  11. Schenk er langzaam, onder voortduren roeren, de erbij.
  12. Blijf roeren tot een dikke saus.
  13. Schenk er vervolgens, ook langzaam en ook onder voortdurend roeren, nog zoveel van het gezeefde kookvocht bij tot de saus de gewenste dikte heeft verkregen.
  14. Laat de saus 5 minuten pruttelen.
  15. Snijd intussen de in piepkleine blokjes.
  16. Voeg dit bij de saus en laat dit, onder voortdurend roeren, in de saus oplossen.
  17. Voeg naar smaak en bij.
  18. Schenk de saus over de hamrollen.
  19. Strooi er geraspte over en leg hier en daar een flintertje op.
  20. Plaats de schaal in het midden van de reeds tot 220 graden Celsius voorverwarmde oven.
  21. Laat dit ongeveer 12-15 minuten bakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, kaas, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, kaas, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas en kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
179 kcal
8%358 kcal
Vetten
22 g.
31%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%22 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Asperges met kaassaus