Zoetzure kippenbouten uit de oven

Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

    Leg de op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  2. Snijd de kruislings in.
  3. Besprenkel de kip met en bestrooi met de , chilivlokken, de helft van de en een beetje zout en versgemalen peper.
  4. Masseer de specerijen goed in de .
  5. Bak de kip in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
    Pel en snijd de knoflook fijn.
    Rasp de schil van een boven een kom.
  6. Halveer de .
    Voeg het sap van de , twee eetlepels , en de knoflook toe aan de kom met limoenrasp en meng goed door.
    Haal de kip uit de oven en giet de saus over de kip.
  7. Bak de kip nog circa 5 minuten in de oven.

    Krieltjes:

    Verdeel de krieltjes over een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, strooi de resterende rozemarijn erover en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  8. Bak de krieltjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

    Gebakken groente:

    Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne repen.
    Pel en snijd de uien in grove parten.
    Snijd de courgette in halve maantjes.
    Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten.
  9. Voeg de en toe en bak circa 5 minuten mee.
  10. Breng de groente op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
    Serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
246 kcal
12%984 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
41 g.
16%164 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zoetzure kippenbouten uit de oven