Allergie informatie: Oper Ajam Kering (gestoofde kip in dikke kruidige kokossaus)
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 kilo kippenbouten
- 7,5 deciliter dunne santen
- 2,5 deciliter dikke santen
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut
- 1 daun salam
- 4 eetlepels olie
- Boemboe:
- 8 sjalotten
- 5 lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 2 centimeter koenjit
- 1 centimeter Laos
- 1 centimeter djahe
- 1 eetlepel ketoembar
- 0,5 eetlepel asem pasta
- 1 theelepel peperkorrels
- 1 theelepel suiker
- 0,5 theelepel djinten
Meer Recepten
- Oud Hollandse erwtensoep
Met spliterwten, spek en rookworst uit Nederland
8 porties - 2 uur en 30 minuten
Soepen - azuro - Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Vis roerbak
Met pangasiusfilet, courgette en broccoli uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Vis en schaaldieren - robancona - Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)
Met kippenbout, santen en sereh uit Indonesie
4 porties - 50 minuten
Gevogelte - jaccor - Kip met limoen en honing
Met maiskip, ui en sinaasappel uit Nederland
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Gevogelte - jacob