Mousseline de Canard au Foie Gras

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de eend van binnen met en .
  2. Braad ze in een oven van 200 graden C.
  3. in een uur gaar.
  4. Als ze klaar is, haalt U ze uit de oven.
  5. Zet een metalen vorm voor de mousseline in de koelkast.
  6. Haal het vel van de eend en laat ze afkoelen.
  7. Haal dan al het vlees van de botten en weeg dit.
  8. Het gewicht van de moet 1/3 zijn van het gewicht van het vlees.
  9. Draai het vlees van de eend twee keer door de vleesmolen met de kleinste plaat.
  10. Passeer het daarna door een zeef, evenals de .
  11. Meng beide goed door elkaar.
  12. Zet de kom met deze puree in een bak met ijsblokjes en laat hem daarin totdat we hem weer nodig hebben.
  13. Smelt de gelei au bain marie en voeg 3 eetlepels toe.
  14. Klop de stijf.
  15. Meng deze door de puree en laat deze op het ijs staan.
  16. Voeg 5 eetlepels gesmolten gelei toe, evenals de rest van de , , , een beetje , en .
  17. Haal de metalen vorm uit de koelkast.
  18. Schenk er de rest van de gelei in, draai met de vorm, zodat de gelei de bodem en wanden van de vorm bedekt.
  19. Op deze wijze zal er een dun laagje gelei stollen langs de hele oppervlakte van de vorm.
  20. Zet ze nog tien minuten terug in de koelkast, zodat de gelei goed stijf wordt.
  21. Vul de vorm dan met de mousse van eend, druk deze goed aan en laat enkele uren in de koelkast staan.
  22. Voor het uit de vorm halen dompelen we de vorm even in wat warm water, drogen ze af en storten de mousseline op een koude serveerschotel.
  23. Geef er geroosterd brood met boter bij.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
8 kcal
0%32 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mousseline de Canard au Foie Gras