Mijn perfect gebraden kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Neem voor de bij voorkeur basilicum, peterselie en marjolein.
    Verwarm de oven en de braadslee voor op 225 graden Celsius (gasovenstand 7).
    Snijd de door midden.
  2. Was de kip van binnen en van buiten en dep het beest zo droog mogelijk met keukenpapier.
  3. Wrijf de buikholte in met en pak dan het puntje van het vel op de borstkant.
  4. Zorg dat het niet scheurt en trek het voorzichtig naar boven.
  5. Wurm met je andere hand het vel los van het borstvlees.
  6. Het zit vast met een stukje weefsel en je kunt dat laten zitten en er aan weerskanten langs gaan, of proberen het in het midden door te snijden.
  7. Strooi wat in de ruimte die je hebt gemaakt en stop er de gehakte kruiden in.
  8. Sprenkel er ook een klein beetje in.
  9. Stop de , en in de buikholte.
  10. Trek het vel over het borstvlees naar voren, zodat er geen 'bloot' vlees is.
  11. Vouw de vleugelpunten naar binnen en bind de kip zo stevig mogelijk op.
  12. Snijd de bouten 3 of 4 keer in en wrijf ze in met wat van het kruidenmengsel.
  13. Op die manier kan de hitte direct in het vlees van de bouten doordringen, zodat ze sneller gaar worden.
  14. Wrijf met je vingers een beetje in het vel van de kip en strooi er zeer royaal en over.
  15. Neem de hete braadslee uit de oven en giet er wat olie in.
  16. Leg de kip erin met de borst naar beneden en zet de braadslee terug in de oven.
  17. Laat de kip 5 minuten bakken en leg het beest op de andere borst.
  18. Laat nog 5 minuten bakken en draai de kip om.
  19. Braad de kip 1 uur bij een temperatuur van 225 graden Celsius (gasovenstand 7).
  20. Gebruik het vet dat van de kip in de braadslee druipt om je aardappelen te bakken of laat de aardappelen tegelijk met de kip in de braadslee gaar worden.
  21. Het vel moet krokant zijn en de kruiden hebben het vlees hun aroma gegeven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
25 kcal
1%100 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mijn perfect gebraden kip