Mijn coq au vin

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bereiden:
    Bak de spekblokjes met de uitjes in een braadpan knapperig bruin.
  2. Zorg dat het vet van het spek niet verbrandt.
  3. Schep alles met een schuimspaan uit de pan en zet even apart.
  4. Bak nu de stukken kip in het spekvet rustig goudbruin.

    Doe de , de of selderij en de bij de kip en laat het geheel met het deksel op de pan op een heel zacht vuurtje ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.

    Maak in een andere pan de spekblokjes weer warm en giet de er bij.
  5. Laat het aan de kook komen en giet het mengsel bij de kip.
  6. De moet het kippenvlees eigenlijk bedekken.
  7. Giet er anders meer bij.
  8. Maak het af met zout, peper en kummelpoeder en voeg ook de toe.
  9. Laat alles met het deksel op de pan 30 minuten zachtjes sudderen op een laag vuurtje.
  10. De saus kun je even wat binden met aardappelzetmeel. (Niet te veel).

    Dien op met wat fijn gehakte en serveer de Coq au vin met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Mijn coq au vin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

De (zure) zilveruitjes lijken me een mooie toevoeging in combinatie met(zoete) wortel. Ik ga het maken met grotere stukken uitgebakken spek, ui, wortel en bleekselderij en met hele champignons. Peters... Lees reactie
Sjef Kok 30 april 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
510 kcal
25%1020 kcal
Vetten
13 g.
19%26 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
64 g.
24%128 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mijn coq au vin