Kippetjesragout
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Ragout recepten
- Bereiden
- Kookboek van wilma03
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Hapjespan
- Pan
Bereidingswijze
- Haal de buitenste schil van de , de rest laten zitten voor de kleur en halveren.
- Peen in plakjes snijden.
- In een pan 1 liter water met , peen, , , en 1 eetlepel aan de kook brengen.
- er heel bij in leggen samen met het kruidenbuiltje.
- Doe het vuur uit en de deksel op de pan en de bouillon een uur laten afkoelen.
- Na 30 minuten de kip omdraaien.
- Na een uur de kip in kleine reepjes trekken.
- De bouillon zeven.
- De fijn knippen.
- In een hapjespan smelten en de in een keer toevoegen. 2-3 minuten op laag vuur laten garen, zonder te kleuren.
- Scheut voor scheut 500 milliliter afgekoelde bouillon toevoegen en stevig doorroeren tot een gladde saus.
- Dan de er doorheen roeren.
- Kipreepjes, champignons en merendeel van de er doorheen roeren.
- Indien nodig verdunnen met de bouillon.
- Op smaak brengen met en .
- Voor het serveren nog een beetje er overheen doen.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 140 kcal | 7% | 840 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 1% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 78 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |