Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Pel de en snijd ze in ringen.
  2. Maak de 's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukken.
  3. Verdeel de en de over de braadslede.
  4. Dep de en de droog.
    Leg de stukken kip op de groenten in de braadslede.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  6. Roer 1-2 eetlepels en het door elkaar.
  7. Bestrijk de kip hiermee en breng op smaak met en een beetje (laat even intrekken).
    Los het op in 200 milliliter warm water.
    Giet de , de en de bouillon bij de kip in de braadslede.
  8. Bak het geheel 1 uur in de oven.
    Was de peterselie en hak hem op een klein beetje na voor de garnering, fijn.
  9. Snijd de in plakken.
  10. Bestrooi de kip met de peterselie en dien op met de romige uienjus.
25
25
25

Variaties op Kip uit de oven

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kip uit de oven
VariatieAantalGang
Kip uit de oven10Gevogelte
Citroenkip uit de oven2Gevogelte
Pesto-kip uit de oven1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
371 kcal
18%1484 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip uit de oven