Allergie informatie: Kip met Kokos (Kuku paka)
Terug naar het receptIngrediënten
- voor de marinade:
- 1 kip van circa 1,5 kilo, zonder vel en in stukken
- 1 eetlepel fijngeraspte gember
- 4 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel citroensap
- voor de saus:
- 200 gram tomaten, kleingesneden
- 150 gram ui, gesnipperd
- 2 rawitpepers, kleingesneden
- 2 eetlepels vers geraspte kokos (of gedroogd)
- 1,5 theelepl zout
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 3 eetlepels olie
- 400 milliliter kokosmelk uit blik
- 4 eetlepels vers korianderblad, fijngehakt
- 2 theelepels cotroensap
Meer Recepten
- Komkommerhapje met cervelaatworst
Met komkommer, cervelaatworst en kruidenzout uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Hapjes - avdwijngaard - Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk - Witlofsalade met eiersalade
Met witlof en eiersalad uit Nederland
4 porties - 5 minuten
Bijgerechten - bettyvandijk - Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Wraps met fruit
Met pannenkoekjes, mandarijn, ananas uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Wraps - lucyvader
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Gevogelte
- Kip met kokos (kuku paka)
- Allergieen informatie