Kip in witte wijn

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. aanbraden in mengsel van boter en olie.
  2. Afblussen met scheutje en daarna witte , wat over de strooien en dan vermengen met het kookvocht, teentje toevoegen.
  3. Op zacht vuur laten doorgaren en zonodig toevoegen.
  4. Onderwijl de schillen en dan in een pannetje bereiden met wat boter, beetje suiker toevoegen en beetje .
  5. schoonmaken en in kleine rondelles snijden.
  6. In water licht afkoken en dan heel even in dezelfde pan als de uitjes, ook met wat boter en suiker licht laten karamelliseren.
  7. De schoonmaken en ook licht afkoken en in het pannetje laten doorgaren. (, uitjes, dus apart in het pannetje en beslist niet samen) , uitjes en bij de doen en nog even mee laten garen zodat ze hun smaken af kunnen geven.
  8. Afmaken met en eventueel wat peterselie.
  9. Het beste is dit gerecht dan een half uurtje te laten rusten van het vuur af en ondertussen bijvoorbeeld de tagliatelle (mijn voorkeur) of ook rijst te bereiden.
  10. Drink er een gul glas witte met hout bij.
25
25
25

Variaties op Kip in witte wijn

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kip in witte wijn
VariatieAantalGang
Kip in witte wijn met gerookt spek1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • koksroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
385 kcal
19%1540 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
83 g.
31%332 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip in witte wijn