Gevulde kip met groenten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Koekenpan
  • Staafmixer
  • Oven
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de rode schoon en snij deze in dunne reepjes.
    Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
    Maak de wortel schoon en snij deze in plakjes.
    Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Maak de krielaardappels schoon en laat deze goed uitlekken.
    Maak de gele en groene schoon en snij deze in blokjes.
    Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn
    Week het geroosterde in wat koud water.
    Rooster de in een droge koekenpan goudbruin.
    Haal de rozemarijnnaaldjes van het takje.
    Was 200 gram , dep het vlees met keukenpapier droog en snij het in dunne reepjes.
    Draai de door de vleesmolen en maal dit fijn.
    Voeg het , de crème fraîche, 0.5 theelepel scherpe , rode , snippers, uitgeknepen geroosterd , wat en de bij de gemalen kipfilets.
    Meng het geheel tot een homogene massa.
    Breng op smaak met , en .
    Was de onder de koude kraan, dep hem met keukenpapier droog, vul hem met deze vulling en naai de buikholte dicht.
    Smeer de in met 10 gram zachte (zet de rest van de koud weg), bestrooi hem met en en leg hem in een braadslee.
    Snij de rest van de in blokjes en leg die, samen met de gesneden groenten op de .
    Verwarm de oven voor op 225 °C.
    Zet de in de oven en laat hem in 1 uur gaar worden.
    Giet er na 20 minuten geleidelijk 0.25 liter water en de rode bij.
    Kwast de 5 minuten voor het einde van de braadtijd met de vloeibare in.
    Verhit de in een koekenpan en bak de aardappelen hierin op matig vuur beetgaar; schep de aardappels regelmatig om.
    Bak de gele en groene blokjes, sjalot en vervolgens 10-15 minuten mee, tot de aardappelen gaar zijn.
    Breng het mengsel op smaak met en en houd het warm.
    Houd de in de uitgeschakelde oven op een vleesschaal warm.
    Pureer de inhoud van de braadslee met een staafmixer.
    Voeg de paprikapasta en de room toe en breng het geheel aan de kook.
    Voeg nog wat toe tot er een mooi saus ontstaat.
    Verdeel de koude in blokjes en roer deze door de saus en breng op smaak met , en de .
    Serveer de kipdelen direct met de vulling, de saus en de groenten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillon
  • brood, wijn, bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • brood, wijn, bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • brood, boter, bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood, olie, bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
722 kcal
36%2888 kcal
Vetten
71 g.
102%284 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
7%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde kip met groenten