Allergie informatie: Ayam Paniki
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 hele kip van circa 1 kg
- 7 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 10 rawits (kleine hete rode pepertjes)
- 5 rode lomboks (grote rode pepers)
- 1 stukje gember, circa 5 cm
- 1 stukje kunyit (kurkuma) van circa 4 cm
- 10 kenari's (amandelsoort), of kemiri's welke te verkrijgen zijn in Nederland, of andere amandelsoort
- 1 stengel sereh (citroengras)
- 0,5 klapper, of geraspte kokos, of blik santen, (moet wel dikke santen zijn) of 1 blok santen
- 2 takjes kemangi (basilicum)
- 2 daun pandan (pandan bladeren)
- stukje trassi
- 1 eetlepel suiker
- 1 kopje zonnebloemolie, (nog lekkerder is klapperolie)
- citroensap
Meer Recepten
- Sop ayam kacang merah
Met kipkarbonade, kidneybonen en sperziebonen uit Indonesie
6 porties - 1 uur
Soepen - 34533 - Ayam opor
Met kip, knoflook en sjalotjes uit Indonesie
4 porties - 35 minuten
Gevogelte - ma-griet - Kalio ayam
Met kippenpoten, rode pepers en knoflook uit Indonesie
10 porties - 1 uur en 30 minuten
Hoofdgerechten - ma-griet - Ayam ketjap (kipkarbonaadjes in pittige ketjapsaus)
Met kipkarbonades, ketjapsaus en djinten uit Indonesie
4 porties - 35 minuten
Gevogelte - ma-griet - Ayam Opor
Met kipkarbonaden, kokosnoot en sjalotten uit Indonesie
4 porties - 30 minuten
Gevogelte - gdamwijk
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Gevogelte
- Ayam paniki
- Allergieen informatie