Allergie informatie: Ayam Opor Panggang
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 kip van ca. 1 kilo
- 1 stengel sereh
- 3 daun salam (Indische laurier)
- ca. 0,75 liter santen
- zout naar smaak
- voor de boemboe:
- 7 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 schijfje gember van 3 centimeter
- 1 schijfje koenjit van 2 centimeter
- 1 schijfje laos van 3 centimeter
- 3 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 7 kemirinoten
- 1 theelepel suiker
- zout naar smaak
- 5 eetlepels olie
Meer Recepten
- Opor Lidah (gestoofde rundertong in kokossausje)
Met rundertong, santen en laos uit Indonesie
4 porties - 3 uur en 30 minuten
Bijgerechten - jaccor - Sop ayam kacang merah
Met kipkarbonade, kidneybonen en sperziebonen uit Indonesie
6 porties - 1 uur
Soepen - 34533 - Ayam opor
Met kip, knoflook en sjalotjes uit Indonesie
4 porties - 35 minuten
Gevogelte - ma-griet - Kalio ayam
Met kippenpoten, rode pepers en knoflook uit Indonesie
10 porties - 1 uur en 30 minuten
Hoofdgerechten - ma-griet - Ayam ketjap (kipkarbonaadjes in pittige ketjapsaus)
Met kipkarbonades, ketjapsaus en djinten uit Indonesie
4 porties - 35 minuten
Gevogelte - ma-griet
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Gevogelte
- Ayam opor panggang
- Allergieen informatie