Allergie informatie: Ajam boemboe besengek pedis (zeer pittig gekruide kip)
Terug naar het receptIngrediënten
- 750 gram kip, in stukken
- 1 daon djeroek poeroet
- 1 stengel sereh
- 1 theelepel asemwater
- 2 deciliter water
- 0,25 blok santen
- zout
- 3 eetlepels olie (eventueel kokosolie)
- 1 theelepel ketoembar
- 0,5 theelepel djintan
- 2 rode uien
- 2 witte uien
- 1 theelepel koenjit
- 1 theelepel trassie
- 4 rode Spaanse pepers
Meer Recepten
- Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Vis roerbak
Met pangasiusfilet, courgette en broccoli uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Vis en schaaldieren - robancona - Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)
Met kippenbout, santen en sereh uit Indonesie
4 porties - 50 minuten
Gevogelte - jaccor - Kip met limoen en honing
Met maiskip, ui en sinaasappel uit Nederland
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Gevogelte - jacob - Tukse kebab
Met kip, aubergine en paprika uit Turkije
4 porties - 10 minuten
BBQ - tobkok