Sambal goreng telor (Gefrituurde sambal eieren)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Doe de olie in de pan en voeg de , en sambal toe en laat dit rustig fruiten voor 3 minuten.

    Nadat het een zachte brij is geworden, voeg de , en de er aan toe zodat ze rustig het vocht kunnen absorberen op laag vuur desnoods met een klein scheutje .
    Voeg de toe en laat deze voorzichtig een beetje karameliseren.
  2. Voeg dan een glas doe en laat dit bijna koken, blijf wel goed roeren!

    Als het aan de kook is, kan je de toevoegen.
  3. Doe je dit te vroeg dan lost het moeilijker op.

    De saus is klaar.
  4. Nu moet je de eieren nog frituren (goreng).
    Pel de eieren en maak ze droog met keukenpapier.
  5. Halveer de eieren met een mes besmeerd met olie.
  6. Hiermee voorkom je dat het eigeel blijft plakken en leg ze in de olie.
    Pas goed op!
  7. De eieren spetteren!
    Laat de eieren even rustig op laag vuur bakken.
  8. Als de eieren vastzitten maak ze dan niet los, zet het vuur gewoon even uit en wacht een paar minuten dan gaan ze makkelijker los.

    Nu de eieren klaar zijn, voeg ze toe aan de saus en schep ze onder.
  9. Laat dit geheel nog even lekker 10 minuten pruttelen en dan heerlijk eten!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • sambal oelek en trassie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap en ketjap
  • ketjap en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal oelek kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap en ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Sambal goreng telor (Gefrituurde sambal eieren) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Recept noemt kemirienootjes en djeroek poeroet, maar in de uitwerking zie ik ze niet meer terug; zelf doe ik in een sambal goreng saus nog petehbonen, 2 a 3, gesnipperd. In de diepvries bij de Toko te... Lees reactie
Rolie 4 oktober 2014
Lekkere sambalgoreng telor. Heel goede omschrijving van de tijden.
21 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
263 kcal
13%1052 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sambal goreng telor (Gefrituurde sambal eieren)