Makreel van de BBQ

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Rasp de schil van de sinaasappel en snij de partjes los.
    Hak de koriander zeer fijn.
    Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook licht aan.
    Voeg spek en pijnboompitten toe en roerbak het totdat alles goudbruin is.
    Schep sinaasappelrasp, peper, zout en koriander door de vulling.
    Vul de buikholte van de makrelen met plakjes sinaasappel en het pijnboompittenmengsel.
    Bind ze op met (rollade)touw.
    Bestrijk de makrelen met een beetje olie en grill (in een visklem) ze op de barbecue of onder een hete grill ca. 7 minuten per kant tot ze gaar zijn.
    Keer de makreel regelmatig om , om verbranding te voor komen.
    Garneer met partjes sinaasappel.

    Lekker met gegrild stokbrood en tomaten-komkommersalade.

    Tip:
    Het verwijderen van de graat:
  2. Breek de ruggengraat aan de kant van de kop.
  3. Maak de opening aan de staartzijde iets groter.
  4. Draai de vis om en druk met de hand stevig over de hele lengte op de graat om hem los te maken.
  5. Breek de graat bij de staart en trek hem eruit.
    Tip:
    In plaats van een visklem kunnen de vissen ook omwikkeld worden met keukengaren dat even in water geweekt is zodat het niet verbrandt.
25
25
25

Variaties op Makreel van de BBQ

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Makreel van de BBQ
VariatieAantalGang
Ikan Boemboe Bawang (pittige makreel van de BBQ)1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • makrelen is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1249 kcal
62%4996 kcal
Vetten
29 g.
42%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Makreel van de BBQ