Schupfnudeln

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Het beste de geschilde ruim van te voren koken en er puree van stampen.
  2. Als ze helemaal afgekoeld zijn beetje van het , en toevoegen.Goed kneden met de handen.Steeds een beetje toevoegen totdat al het op is en het deeg niet meer kleeft en goed vormbaar is.
  3. Je kunt eventueel ook nog een toevoegen maar nodig is het niet echt en het betekent dat je ook meer moet toevoegen.
    Nu maak je van het deeg rollen die ongeveer 4 centimeter in doorsnede zijn.
  4. Snijd de rollen in plakken van 0,5-1 centimeter dikte en rol van deze schijven kleine rolletjes waarvan de uiteinden in een punt lopen.
  5. Tip:
  6. het deeg rolt beter als je wat aan je handen hebt.
  7. Leg de gedraaide rolletjes naast elkaar.
  8. Als je klaar bent met het rollen kook je de "Schupfnudeln" in porties gaar in gezouten kokend water.
  9. Dit duurt maximaal 3 tot 4 minuten en dan komen de "Schupfnudeln" boven drijven.
  10. Haal ze er meteen uit met een schuimspaan en leg op een schone theedoek om te drogen.

    Zet een grote koekenpan op het vuur en verwarm de olie (niet te heet vanwege aanbrandgevaar).
  11. Bak ze nu mooi goudbruin in de koekenpan, draai de Schupfnudeln pas om als ze niet meer kleven aan de koekenpan bodem en ze aan de bakkant bruin zijn.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • meel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
470 kcal
23%1880 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
78 g.
30%312 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schupfnudeln