Romige aardappelpuree á la Branco

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Magnetron
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding aardappelpuree:

    Kook de aardappelen zo'n 20 min gaar
    Giet deze af en doe ze terug in de pan en zet het terug op het vuur om de restante vocht in de aardappelen te verdampen.

    Pak de mixer en begin met stand 1 de aardappelen klein te mixen tot het kleine korreltjes geworden is (zo fijn mogelijk mixen met begin stand 1 tot naar stand 3 langzaam opvoeren.

    Voeg nu nootmuskaat, zout en peper toe (nootmuskaat mag de gehele aardappelen bestrooien).

    Mix dan weer alles door elkaar (droog op droog nat op nat accessoires heeft met het luchtigheid en binden te maken achteraf).

    Doe nu een eetlepel blue band boter bij en mix op nieuw 30 seconden.

    Zet 1 beker melk in de magnetron op anderhalve minuut op 700 watt.
    (TIP:
  2. koude melk koelt de puree namelijk sneller af).

    Voeg nu langzaam de melk toe.
    (TIP:
  3. De puree is dik genoeg wanneer de puree de pan bodem langzaam doet bedekken, dus ineen valt tijdens mixen.
  4. Dan wordt die niet te dik en niet te dun.
  5. is die met 1 beker warme nog te stevig doe je 2 bekers in tot de puree in stand 3 de bodem van de pan langzaam doet bedekken.

    Eventueel proeven en op smaak brengen met , , en .

    Pak 1 ei en splits het van eigeel en eiwit.
  6. je hebt alleen het EIGEEL nodig. (Eiwit NIET erbij doen!)

    Doe het eigeel in de puree en mix dan gedurende 2 minuten flink door.
  7. Je ziet dat de puree heel wit gaat worden, en zeer luchtig net als slagroom.
  8. Zo niet, doe dan een 2e eigeel erbij. (Belangrijkste is dat je dan 2 minuten flink doet mixen om de lucht eronder te slaan, Hiermee ontklont je de puree en lijkt net alsof het puree uit een poeder zakje komt:
  9. luchtig , romig , klontvrij !
  10. Bovendien doet het eigeel de puree smaak versterken).

    TIP:
  11. Wees niet bang voor salmonella omdat er rauwe eigeel door de puree wordt gedaan, de puree is namelijk met warme 72 graden warm, salmonella gaat dood bij 50 graden.

    Puree is klaar!

    Ik verheug me op jullie reacties.
  12. Smakelijk eten!
    (Dit recept heb ik van de moeder van mijn moeder geërfd.
  13. Een recept uit 1932 accessoires, zo oud dat niemand het weet en ik deel dit graag omdat ik de laatste ben die van de familie is overgebleven.
  14. en dit graag verder wil delen.
  15. Wie weet wordt het een favoriete puree in de toekomst !
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Romige aardappelpuree á la Branco heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Heb deze eens gemaakt, heb er nog nooit van gehoord dat iemand een rauw eigeel door de puree doet. Ik moet zeggen dat de smaak gewoonweg goddelijk was. Door de ei is de puree niet alleen voller van sm... Lees reactie
Serena 26 maart 2017
Jammie heb weer zin aan deze aardappelpuree
Mrsmama26 7 juni 2014
Dit recept komt me bekend voor en ik maak het ook op deze manier. Het recept heb ik van mijn oma en moeder. Nog een leuke tip : maak gehakt aan zoals je gewend bent,maar gebruik geen paneermeel maa... Lees reactie
Barbara Metz 4 juni 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
145 kcal
7%580 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Romige aardappelpuree á la Branco