Indische hutspot met tartaarballetjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan
  • Pan
  • Stamper

Bereidingswijze

  1. Doe de in een kom .
  2. Pel de knoflook en pers die erboven uit.
  3. Voeg de ketjap en de sambal toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Vorm van de 24 kleine balletjes en zet die tot het gebruik in de koelkast.
  5. Schil de , was ze, snijd ze in stukjes en bewaar ze tot het gebruik onder water.
  6. Verwarm de schaal voor Doe de hutspotgroenten, de , de bouillontabletten en water in een pan, breng het geheel aan de kook en laat het ± 25 minuten koken.
  7. Laat intussen de boemboe nasi goreng volgens gebruiksaanwijzing op verpakking weken.
  8. Verhit de in een koekenpan en bak de tartaarballetjes op matig vuur in ± 4 minuten rondom bruin.
  9. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord en dek dat met aluminiumfolie af.
  10. Roer de geweekte boemboe nasi goreng door het bakvet in de koekenpan en laat het ± 3 minuten zachtjes bakken Giet het -groentenmengsel af en stamp het met een stamper door elkaar.
  11. Roer er de boemboe nasi goreng door en laat alles al roerend nog ± 2 minuten door en door warm worden.
  12. Breng op smaak met en .
  13. Schep de stamppot in een warme schaal en serveer met seroendeng (gebakken kokos met pinda's).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Indische hutspot met tartaarballetjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Verrukkelijk, gaan we vaker eten!
Josee Van Beek 9 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
264 kcal
13%1056 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Indische hutspot met tartaarballetjes