Gevulde aardappelen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden C.
  2. Boen de schoon en dep ze droog.
  3. Bestrijk elke aardappel met 1 theelepel , prik ze met een vork een paar keer in en zet de dan in een ondiepe vuurvaste schaal.
  4. bak ze 50 tot 60 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  5. Laat de afkoelen.
  6. Meng in een kom de en kummelzaadjes goed door elkaar en zet apart.
  7. Snijd van elke aardappel het bovenste deel af.
  8. Hol de aardappel zo uit dat er een rand van 1/2 cm overblijft.
  9. Zet de uitgeholde apart.
  10. Schil de aardappeldeksels en doe ze met de aardappelvulling in een kom.
  11. Stamp dit mengsel met een aardappelstamper tot een gladde puree.
  12. Voeg , , knoflook en tot en stamp alles nogmaals grondig.
  13. Roer er het kaasmengsel door en meng alles nog eens goed door elkaar.
  14. Vul de uitgeholde met de puree.
  15. Zet de weer in de vuurvaste schaal en bak ze 20 - 25 min.
  16. in de oven.
  17. De vulling moet mooi goudbruin zijn geworden en de moeten door en door heet zijn.
25
25
25

Variaties op Gevulde aardappelen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde aardappelen
VariatieAantalGang
Gevulde aardappelen2Bijgerechten
Gevulde aardappelen met roomkaas1Bijgerechten
Gevulde aardappelen met oude kaas en creme fraiche1Aardappelgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
98 kcal
4%392 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde aardappelen