Duitse aardappelkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Schil de en was ze.
  2. Doe ze in de keukenmachine en rasp ze grof.
  3. De aardappelrasp in een flinke kom opvangen.
  4. Wanneer de aardappels geraspt zijn, voeg je wat en de toe.
  5. Goed roeren en dan wat naar smaak.
  6. Verhit ondertussen de olie in de koekepan.
  7. Als de olie heet genoeg is, schep je steeds 3 bergjes van het aardappelmengsel in de pan.
  8. Maak de bergjes een beetje platter en bak de aardappelkoekjes aan 2 kanten mooi bruin. (Laat de aardappelkoekjes uitlekken op keukenpapier, want anders zijn ze te vet).
  9. Ga zo door tot al het beslag op is!
  10. Opmerking:
  11. Aardappelkoekjes zijn erg lekker op een (bruine) boterham met wat boter en evt wat mayonaise, maar je kunt er ook wat groente of bij doen en een stukje vlees.
  12. Aardappelkoekjes kun je zowel warm als koud eten! ! !
25
25
25

Variaties op Duitse aardappelkoekjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Duitse aardappelkoekjes
VariatieAantalGang
Duitse aardappelkoekjes1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
45 kcal
2%360 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Duitse aardappelkoekjes