Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Belgische friet recept
Belgische friet recept

Belgische friet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de geschilde aardappels tot frieten met een scherp mes. Doe ze in een bak met water. Het water wordt hier wit van. Giet het water na 5 minuten weg en doe er schoon water bij. Als het water helder blijft is het goed. Droog de frieten heel goed. Bak de frieten in 2 stappen: 1)De eerste keer in frituurvet van zo'n 150 graden C. 6 minuten. Neem ze eruit en bak de volgende lading. 2)Als alle frieten gebakken zijn, zet je het vuur op 180 graden C. Bak de frieten nu nog een keer tot ze goudbruin zijn. Ongeveer 3 minuten.

Allergenen Informatie

Voor dit belgische friet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Belgische friet heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

 • Ze zijn goed gelukt en ze zijn verrukelijk.
  Lisa gaf dit recept op 13 juni 2012 5 uit 5 sterren
 • Ze zijn heel goed gelukt
  Nela gaf dit recept op 15 maart 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven