Zoete empanada

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. In koekenpan verhitten.
  2. en 3-4 min.
  3. al omscheppend bakken.
  4. Knoflook, chorizo, tomatenpuree, , en erdoor scheppen en 2 min.
  5. meebakken.
  6. Gehaktvulling met zout en en stroop op smaak brengen.
    Oven voorverwarmen op 200 °C.
  7. Plakjes deeg op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot dunne lap.
  8. Uit deeg met uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede steken.
  9. Gehaktmengsel op midden van deegrondjes scheppen, randen met water bestrijken en deeg over vulling dichtvouwen.
  10. Randen met vork aandrukken.
  11. Bakplaat invetten.
  12. Empanada's erop leggen, licht met bestrooien en in oven in 10-15 min.
  13. gaar en bruin bakken.
  14. Empanada's warm of op kamertemperatuur serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zoete empanada's heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Waarom vegetarisch gehakt gebruiken wanneer er toch ook chorizo (dus vlees) gebruikt wordt??! Voor vegetariërs is het dan niet geschikt meer en andere mensen eten waarschijnlijk liever gewoon gehakt. ... Lees reactie
Marleen 6 april 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
125 kcal
6%1000 kcal
Vetten
6 g.
9%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zoete empanada's