Wilde paddestoelenpaté op toast

Ingrediënten

+ -
print

Voor 30 toastjes:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Week de paddestoelen 2 uur in een kom met 2,5 deciliter heet, niet kokend, water tot ze zacht zijn.
  2. Laat ze uitlekken en bewaar 2 eetlepels van het vocht.
  3. Gooi stukjes paddestoel die nog taai en houtachtig zijn weg.
  4. Smelt de in een grote koekenpan.
  5. Voeg de toe en bak ze in 5 minuten bruin.
  6. Doe de knoflook erbij en bak deze in 1 minuut mee.
  7. Voeg de paddestoelen en het bewaarde vocht toe en bak alles al roerend in 5-8 minuten.
  8. Giet de erbij en bak het geheel nog 2 minuten tot het vocht verdampt is.
  9. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud 10 minuten afkoelen.
  10. Schep het afgekoelde paddestoelenmengsel in een keukenmachine, voeg de room, , gemalen , 1/2 theelepel en 1/2 theelepel versgemalen zwarte toe en pureer alles in 4-5 minuten fijn.
  11. Schep de paté in een kom en zet hem tenminste 3 uur afgedekt in de koelkast.
  12. Schep op elk toastje 1 theelepel paté, schep er 1/2 theelepel creme fraiche op en garneer met peterselie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
94 kcal
4%376 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wilde paddestoelenpaté op toast