Vanille suikerharten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Garde
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Klop de boter, suiker en vanille essence in een kom met een mixer met garde tot een lichte, luchtige massa.
    Voeg het ei toren roer alles goed door elkaar.
    Zeef de bloem erbij en roer het geheel met een pollepel tot een zacht deeg.
    Verdeel het deeg in tweeën, maak er twee platte schijven van, wikkel die in huishoudfolie en leg ze een uur in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op honderdtachtig graden celcius.
    Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

    Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot deeglappen van 5 mm dik.
    Steek met een hartvormige steker hartjes uit het deeg:
  2. rol rol deegresten opnieuw uit en steek daar ook hartjes uit.
    Leg ze 4 cm van elkaar op de bakplaten, bestrooi ze met suiker en druk de suiker even aan.
    Bak de koekjes acht tot tien minuten in de oven of tot de randen licht goudbruin kleuren.
    Laat ze even op de bakplaten liggen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.

    Je kunt de suikerharten in een luchtdichte doos maximaal een week bewaren.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
koek
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2970 kcal
148%2970 kcal
Vetten
161 g.
230%161 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
519 g.
199%519 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vanille suikerharten