Brabantse balkenbrij van mijn moeder

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Het in kleine dobbelsteentjes snijden en samen met het en het in de pan met aan de kook brengen.
  2. Daarna onder voortdurend roeren de toevoegen tot een zware en dikke brei ontstaat.
  3. Blijven roeren tot de brij "ploft".
  4. De pan stevig vasthouden, dan is de balkenbrei klaar.
  5. De brij in ondiepe schalen of diepe borden die vooraf bestrooid zijn met wat doen en aandrukken tot een platte koek (zo'n 4 tot 5 cm.
  6. dik).
  7. Af laten koelen.
  8. Voor gebruik in dunne plakken snijden en in wat boter in een koekenpan bakken. (Krokant van buiten, zacht van binnen).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Brabantse balkenbrij van mijn moeder heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

400 gram boekweit/per liter dus meten en wegen. Neem rundvlees in plaats van varkensvlees, dat is vriendelijker voor de maag, verder een prima recept.
balkenbrij 19 januari 2013
Hallo, dit lijkt wel op het recept van mijn vader die maakte het vroeger ook zo lekkerrrrrrr mmmm ik ga het deze week ook eens een keer proberen te maken. Grote dank hiervoor. Groet Jan
Jan 27 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
0 kcal
0%0 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Brabantse balkenbrij van mijn moeder