Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bara recept
Bara recept

Bara


Ingrediënten


Bereidingswijze


Alle ingrediŽnten aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg. Het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg ŤŤn nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen). Van het deeg, met vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden). Vervolgens een gat in het midden drukken. Olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken. Serveertip: De bara serveren met Chutney, Exotimex Redi Pepre Sauce, Exotimex Mastersauce, Faja Lobi Hot Sambal. Variatietip: In plaats van gele erwten besan kan ter variatie ook oerdie besan, dit is vers gemalen oerdie, worden gebruikt; in dat geval spinazie of tajerblad gebruiken in plaats van selderij.

Allergenen Informatie

Voor dit bara recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Bara heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

 • Ik zoek het recept voor gevulde bara. Kan het helaas nergens vinden!
  Sarina gaf dit recept op 5 maart 2015 5 uit 5 sterren
 • Ik zoek een vulling voor de Bara's heb je een recept. b.v.d.
  Annemarie van Gend gaf dit recept op 9 februari 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven