Balkenbrij van Anne

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan

Bereidingswijze

  1. De varkenshielen in water met aan de kook brengen.
  2. De hielen moeten net onder water staan.
  3. Koken tot het vlees gemakkelijk van het bot valt.
  4. De hielen uit de bouillon nemen, vet verwijderen en botjes.
  5. Het gare vlees door een vleesmolen malen of in de keukenmachine fijn hakken.
  6. De bouillon weer heet maken, proeven, deze moet pittig zijn en eventueel wat peper en zout toevoegen.
  7. Het gemalen vlees erbij doen, dan met een bloemzeef toevoegen.
  8. Ondertussen blijven roeren en 2 theelepeltjes toevoegen.
  9. Blijven roeren, het mengsel moet een soort beton worden. (Met zijn tweeën werkt het best, de een roert, de ander houdt de pan vast).
  10. Proeven, zo nodig nog wat kruidnagel erbij, maar ook weer niet te, het geheel moet zacht van smaak blijven.
  11. Doorroeren als dat nog gaat, dat de houten pollepel hierbij breekt is geen bijzonderheid.
  12. Klaar!
  13. De balkenbrij nu in schaaltjes (niet te diep, bijvoorbeeld soepborden, lege opdienschalen) doen, er op strooien en met de handen aandrukken.
  14. Laten afkoelen.
  15. Voor gebruik in dunne plakjes snijden (een 1/2 cm.
  16. is net te dik) en bakken in hete roomboter.
  17. Ideaal:
  18. krokante buitenkant, zacht van binnen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Balkenbrij van Anne heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Hoi Jan de laat. Het probleem is dat meel verschillend vocht op neemt het licht eraan hoe oud het meel is en waar je het bewaard. Het probleem wat jij omschrijft duid er op dat je meer meel moet toe... Lees reactie
jaccor 18 januari 2013
L.S wij mijn vrouw en ik proberen al meerdere malen balkenbij te maken , het beslag is prima van smaak .wij gebruiken 250 gram boekweitmeel per 1 liter bouillon. Maar steeds is het eind resultaat d... Lees reactie
Jan de Laat 18 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
0 kcal
0%0 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Balkenbrij van Anne