Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolademelk recept
Chocolademelk recept

Chocolademelk


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de melk op een laag vuur in een pan met dikke bodem. Meng de suiker, kaneel en cacao en roer er 1 eetlepel lauwwarme melk doorheen. Blijf net zolang roeren tot alle klontjes zijn opgelost. Schenk er al roerend nog enkele eetlepels warme melk doorheen. Voeg het vloeibare cacaomengsel al roerend toe aan de warme melk. Laat de chocolademelk 1 minuut op laag vuur koken. Draai het vuur uit en laat de chocolademelk nog een paar minuten staan voor je hem serveert. Stamp de kardemompeul fijn en verwijder het schilletje. Klop de slagroom met de kardemom en de eetlepel witte basterdsuiker. Schep een flinke dot slagroom op elk glas chocolademelk.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chocolademelk recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven