Kampeerrijst

Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Kies de kleinst mogelijke pan die je hebt, zodat en samen op ongeveer 1 cm van de rand zitten. (Even meten, je moet de toch nog wassen).

    Was de .
    Verhit de in de pan de je gekozen hebt, en bak het tot het glazig is.
  2. Roer het erdoor en meteen daarna de gewassen .
  3. Roer goed tot alle bedekt is met (het glimt dan).
  4. Voeg al het afgemeten toe en wacht tot het bubbelend kookt.
  5. Dek het dan meteen af met het deksel, draai het gas uit en verpak de pan goed in kranten (voorzichtig, het is heet en je mag niet morsen).
  6. Doe er vervolgens je slaapzak omheen.
  7. De wordt nu vanzelf gaar.
  8. Hoeveel tijd dat kost hangt een beetje af van de , maar meestal is het iets van 30-45 minuten.
  9. De rijst blijft lang warm op deze manier, dus je kunt het ook al een aantal uur van te voren klaarmaken.

    Lekker met kampeerstroganoff of kampeercurry.


    Suggesties:
    Eventueel kun je bij de ui ook nog gesnipperde knoflook doen.

    Als je een geraspte wortel meebakt krijg je portugese arroz de cenoura.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Kampeerrijst heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies
RESET

Jaccor, dit is natuurlijk gebaseerd op de hooikist. Maar die heb je niet in je tent staan, terwijl het met een slaapzak even goed werkt. Het kan thuis ook, gewoon in dekbed wikkelen!
hannekeh 17 augustus 2013
Bij ons thuis hebben we een rijst kist. Dit is een houten kist die wat groter is dan de pan waarin de rijst gekookt word. Een paar kranten en handen stro en een linnendoek waarmee de pan goed omwikk... Lees reactie
jaccor 20 mei 2013
Dit is een top recept. Dank je!
dieks 18 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
65 kcal
3%260 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kampeerrijst