Wentelteefjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Klop in een schaal het met de schuimig.
  2. Klop de en de erdoor.
  3. Snijd de sneetjes diagonaal door.
  4. Wentel ze door het -mengsel.
  5. Laat ze ongeveer 5 min.
  6. weken.
  7. Bak de wentelteefjes met 4 tegelijk in een koekepan met hete , in 2-3 minuten goudbruin en gaar.
  8. Bestrooi ze voor het serveren met de basterdsuiker.
25
25
25

Variaties op Wentelteefjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Wentelteefjes
VariatieAantalGang
Wentelteefjes17Sandwiches
Hartige wentelteefjes2Sandwiches
Wentelteefjes met vanille-ijs en boerenjongens1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (46)

Wentelteefjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 46 recensies
RESET

Heel lekker het is een vergeten snoepje van vroeger. Ik ben blij dat het nog eens aan bod komt.
Christiane 3 juni 2013
Lekker! Dank je wel.
Sidney 21 maart 2013
Wel lekker, alleen een heel klein beetje flauw!
13 februari 2013
Ik vond het heerlijk, maar wel een beetje flauw. Misschien te weinig suiker?
Kim 10 februari 2013
Heerlijk ik heb ze net gemaakt, maar is 5 minuten echt te lang ik heb ze er ongeveer 2 minuten in gehad heel erg lekker!
Laura 19 januari 2013
Heel erg lekker! alleen 5 minuten weken is VEEL te lang. Doe gewoon een paar seconde tot het brood genoeg vocht tot zich heeft genomen!
Liekje 10 januari 2013
Super lekker! Dank je.
Brent 30 december 2012
Ik at ze eens "op chique" gemaakt van oud krentenbrood, met een vanillesaus als extra. Dus bakkers van nederland: "niet weggooien!", ik kom ze gratis ophalen.
Nedcro 30 december 2012
Ik ga ze maken.
15 december 2012
Ik heb de melk vervangen met sojamelk en de suiker door Stevia, in verband met voedselallergie van mijn kinderen. Maar het is een heerlijk recept!
Wendy 3 december 2012
Heel lekker, alleen is vijf minuten echt te lang. Even goed door het beslag halen is genoeg!
Karin 2 december 2012
Ik ga mijn ouders verrassen met een ontbijtje! Ze vinden het heerlijk.
Anouk 1 december 2012
Heel erg lekker, maar 5 minuten laten weken is wel erg lang.
Marieke 18 november 2012
Super lekker recept toen ik uit school kwam. Toen heb ik lekker wentelteefjes gegeten :)
Marit 7 november 2012
Mjam, het is geweldig lekker!
26 oktober 2012
Het was erg lekker!
15 september 2012
Ik heb het nog niet geprobeerd maar ik ga het zeker een keer proberen!
2 september 2012
Ik heb het net geprobeerd, het was echt super lekker. Ik ga dit zeker nog een keer maken mij en de vrienden.
Anouk 30 augustus 2012
Ik citeer mijn 4 jaar oude dochter: jammie, jammie delicious
Suus 11 augustus 2012
Goed recept! Bij gebrek aan basterdsuiker heb ik maar een klein peutje bruine rum door het beslag gegoten.
Maarten 7 augustus 2012
Smaak was goed, maar wel veel melk, ik zal volgende keer veel minder melk gebruiken!
Aap 2 augustus 2012
MMM, Ik ga ze zo uitproberen!
Anouck 29 juli 2012
Ze zijn overheerlijk! Alleen duurde het bij mij een half uur.
Timo 27 juli 2012
Ze zijn wel lekker maar niet heel bijzonder. Ik had ze nog nooit met basterdsuiker gegeten, het was wel apart.
Iemand 5 juli 2012
Echt heerlijk. SUPER!
Joy 4 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
84 kcal
4%336 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wentelteefjes