Vruchtenbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng de helft van het met , eidooier en en meng goed door elkaar.
  2. Laat 30 minuten rusten in afgesloten kom.
    Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve het fruit en mix 5 minuten met een mixer.
  3. Kneed met de hand het fruit erdoor en maak een bol van het deeg.
  4. Plaats in een met olie ingevette kom en laat 20 minuten rijzen.
    Rol van de bol een plaat en maak er een langwerpige rol van.
  5. Laat nog eens 20 minuten rijzen.
    Rol het deeg tot een lange rol die twee keer zo lang is als het cake blik en vouw het linker en rechter deel van het deeg naar elkaar toe zodat je de lengte van het cakeblik hebt.
  6. Rol het stevig aan het leg in het blik.
  7. Laat nu nog een keer rijzen, ongeveer 45 minuten.
    Bak het brood in 30 tot 35 minuten op 200 graden conventionele stand onderin de oven.
    Haal het brood na het bakken meteen uit het blik en bestrijk met roomboter.
25
25
25

Variaties op Vruchtenbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Vruchtenbrood
VariatieAantalGang
Vruchtenbrood1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eigeel is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
169 kcal
8%2028 kcal
Vetten
7 g.
11%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%300 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vruchtenbrood