Suikerbrood

Ingrediënten

+ -
print

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Maak het met de machine en draai het 20 minuten op een lage stand.
  2. Na de eerste rijzing (20 minuten) het verdelen in 1/4 en 3/4.
  3. Duw de grote deegbol uit tot een grote lap.
  4. Strooi de over de lap, (verkrijgbaar bij de echte bakker) en rol het echt strak op!
  5. Bestrooi het werkblad met wat .
  6. Neem het overgebeleven en rol er een lap van 25 x 12 cm.
  7. Leg de deegrol met suiker op de lap en rol deze om zodat de suiker het blik niet raakt.
  8. Vorm het brood en doe ze in de vormen, met de suiker naar boven.
  9. Laat het nu nog eens 60 minuten rijzen op een warme plaats.
  10. Bakken op ± 200 ° C in 40-45 minuten.
25
25
25

Variaties op Suikerbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Suikerbrood
VariatieAantalGang
Suikerbroodtosti met appel1Broodgerechten
Suikerbrood (Sûkerbole)1Broodgerechten
Wentelteefje van suikerbrood1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en deeg
  • vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter en deeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1950 kcal
97%7800 kcal
Vetten
85 g.
121%340 g.
Waarvan verzadigd
7 g.
37%28 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
13%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
27%4 g.
Koolhydraten
250 g.
96%1000 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
5 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Suikerbrood