Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rozijnenbrood recept
Rozijnenbrood recept

Rozijnenbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de bloem en de rozijnen in een mengkom. Los de gist op in de lauwe melk en vermeng deze geleidelijk met de bloem en de rozijnen. Doe het zout, de suiker, het ei en de boter er bij en kneed 10 minuutjes tot een veerkrachtig deeg.
Bestrooi tijdens het kneden af en toe met wat bloem om plakken te voorkomen.
Bedek het deeg met een vochtige doek en laat op een tocht vrije plaats 30 minuutjes rijzen tot het volume is verdubbeld.
Druk het deeg plat en vouw het toe.
Doe dit 2 keer. Vorm er een brood van en leg dit op een ingevette ovenplaat. Dek het af en laat nog eens 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 250 graden en bak het brood in het midden van de oven gedurende 30 minuten op 200 graden.
Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit rozijnenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven