Rozijnenbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de en de in een mengkom.
  2. Los de op in de lauwe en vermeng deze geleidelijk met de en de .
  3. Doe het , de , het en de er bij en kneed 10 minuutjes tot een veerkrachtig deeg.
    Bestrooi tijdens het kneden af en toe met wat om plakken te voorkomen.
    Bedek het deeg met een vochtige doek en laat op een tocht vrije plaats 30 minuutjes rijzen tot het volume is verdubbeld.
    Druk het deeg plat en vouw het toe.
    Doe dit 2 keer.
  4. Vorm er een brood van en leg dit op een ingevette ovenplaat.
  5. Dek het af en laat nog eens 30 minuten rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 250 graden en bak het brood in het midden van de oven gedurende 30 minuten op 200 graden.
    Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
25
25
25

Variaties op Rozijnenbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rozijnenbrood
VariatieAantalGang
Rozijnenbrood2Broodgerechten
Rozijnenbrood met sinaasappel1Broodgerechten
Broodschoteltje van rozijnenbrood en appel1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
590 kcal
29%2360 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
111 g.
42%444 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rozijnenbrood