Rozijnen-notenbrood a la Robby

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten door elkaar en zorg door middel van kneden dat er een elastisch deeg ontstaat.
    Als dit gelukt is, voeg dan de ingrediënten voor de vulling toe.
  2. Zorg dat deze zorgvuldig vermengd raakt met het deeg.
    Leg een vochtige theedoek over het deeg en leg dit op een warme plek.
  3. Laat het deeg een half uurtje rusten en rijzen.
    Deeg even platslaan, zodat overtollige gassen er uit kunnen, daarna de punten naar elkaar toevouwen en dan het deeg niet te strak oprollen, zodat je een broodmodel krijgt.
    Stort het deeg in een ingevet bakblik.
    Zet dit weg op een warme plek met een vochtige theedoek erover en zodra het brood iets boven de rand uitkomt, bak je het af in de voorverwarmde oven op 220 graden.
    Zodra het brood de oven ingaat, zet je de temperatuur terug naar 180 graden.
    Het brood moet ongeveer 50 minuten in de oven staan.
    Meteen na het bakken uit het blik storten, zodat de korstjes krokant blijven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en krentenbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in krentenbrood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in krentenbrood
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in krentenbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • krentenbrood kan sporen bevatten van noten en Allergie in noten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in krentenbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
594 kcal
29%4752 kcal
Vetten
14 g.
21%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
101 g.
39%808 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rozijnen-notenbrood a la Robby