Korstdeeg of bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Hollands korstdeeg, Franse methode.

    Doe de in een beslagkom, voeg de in blokjes (1 tot 2 cm) gesneden boter toe, het en het , roer met een spatel alles door tot dat je een samenhang krijgt, niet overdadig roeren of kneden.
  2. Stort het geheel op je werkblad, we gaan het nu op de Franse methode toeren 6 x in drieën, vorm er met je handen globaal een rechthoek van ongeveer 20 cm breed en 30 cm lang, rol de massa uit tot een plak van ongeveer 20 x 60 cm en vouw het in drieën, draai het korstdeeg een kwartslag en herhaal het uitrollen tot dezelfde grootte, dit is de 2e toer, leg de korst weg op een koele plaats en geef het 20 minuten rust en herhaal hetzelfde met de 3e en 4e toer, geef dan weer 20 minuten rust en voer de 5e en 6e tour uit, laat de korst weer minimaal 20 minuten rusten voor verwerking.
  3. dek de korst tijdens de rust steeds af met een licht vochtige doek om indrogen te voorkomen.
  4. uitkomst 2 plakken van 2 - 2,5 mm dikte.
  5. van ongeveer 25 cm breed en 50 cm lang.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1620 kcal
81%1620 kcal
Vetten
187 g.
267%187 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
177 g.
68%177 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Korstdeeg of bladerdeeg