Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Focaccia  (Italiaans brood) recept
Focaccia  (Italiaans brood) recept

Focaccia (Italiaans brood)


Ingrediënten


41 1

Bereidingswijze


Doe de bloem in een beslagkom, samen met het water, het zout en de olijfolie. Kneed alles goed door elkaar. Doe de gist erbij en kneed deze goed er doorheen. De bal met deeg verdelen over een springvorm van 26 cm of over een bakplaat, afhankelijk van of je een plat laag brood wil (zoals in Italie in de winkels) of een wat hoger brood. Vouw een theedoek over de bakvorm en plaats deze drie kwartier in een oven die eventjes aan is geweest en die nog warm is. Na drie kwartier besprenkel je het geheel met water. En dan met grof zout en rozemarijn. Bak het brood in 20 minuten in een oven van ca. 200 graden C. De focaccia is uitstekend geschikt te eten bij soep en bij salades. Maar zeker ook te gebruiken bij een feestje om te dopen in dippers.

Allergenen Informatie

Voor dit focaccia (italiaans brood) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Focaccia (Italiaans brood) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies

  • Heerlijk! Goede aanrader: gebruik tomaat of olijven om het een beetje te versieren.
    Mancheska gaf dit recept op 5 oktober 2013 4 uit 5 sterren
  • Heerlijk brood, de 2de keer heb ik er fijngesneden olijven aan toegevoegd, een echte aanrader!
    Christel gaf dit recept op 29 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik heb dit gemaakt met school, en wij hebben er wat aan toegevoegd bij het deeg. Je kan er wat zongedroogde tomaten bij doen of olijven want als je dat niet lekker vind (zoals ik namelijk) proef je he... Lees reactie
    Julia gaf dit recept op 1 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • Wordt er verse of droge giste gebruikt?
    Boety gaf dit recept op 13 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik-zelf vind het erg lekker. De eerste keer ging het niet zo goed maar, de 2e keer was het perfect. Dit moet je echt een keer proberen.
    Carscha gaf dit recept op 30 juni 2012 5 uit 5 sterren
  • Ik zou de gist voorzichtig mengen in het water en dan toevoegen!
    Frans gaf dit recept op 3 april 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven