Allergie informatie: Udang kuah assam pedis (Garnalen in een zure, zeer pittige bouillon)
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 kilo grote garnalen
- sap van 1 limoen
- 5 belimbing wuluh (birambi)
- 200 gram jamur merang (paddestoelsoort)
- 10 rawits
- daun kemangi (citroen basilicum)
- bouillon:
- 1,5 liter water
- 8 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 2 centimeter kunyit
- 2 centimeter djahe
- 1 serehstengel
- 1 deciliter limoensap
- 1 theelepel peper
- 1 eetlepel zout
Meer Recepten
- Geniale Gamba Marinade
Met rode currypasta, gemberpoeder en kokosmelk uit Thailand
5 porties - 1 uur en 15 minuten
Sauzen en marinades - s-imon - Zalmbonbon
Met zalm en kruidencrem uit Nederland
4 porties - 22 uur
Voorgerechten - maytie - Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk - Garnalen-zalmsalade
Met hollandse garnalen, zalmfilet en veldsla uit Nederland
2 porties - 1 uur en 30 minuten
Salades - lucyvader - Gebakken banaan op de BBQ
Met banaan uit Nederland
4 porties - 20 minuten
BBQ - forske