Roux

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak een halve liter , weeg de en de af en zet deze ingrediënten klaar voor gebruik.
  2. Smelt de in een pan.
  3. Als deze gesmolten is, doe dan de erbij en meng dit snel tot een dik mengsel.
  4. Haal hiervoor eventueel de pan even van het vuur.
  5. Giet een gedeelte van de erbij en blijf roeren om de klontjes te verwijderen.
  6. Blijf bouillon toevoegen tot de gewenste dikte is bereikt en er geen klontjes meer in de saus zitten.
  7. Even door laten koken om de roux wat te laten indikken.
  8. Voeg peter en toe naar smaak.
  9. Indien de roux te dik is, nog wat extra bouillon toevoegen.
  10. Is de saus te dun geworden, nog een weinig toevoegen of iets langer laten doorkoken.
25
25
25

Variaties op Roux

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Roux
VariatieAantalGang
Basisroux voor sauzen en soepen1Sauzen en marinades
Portsaus van Meesterkok Michel Roux1Sauzen en marinades
Roux1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • boter en groentebouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Roux heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Naderhand niet zo maar bloem toevoegen! Dan krijg je klonten!
Henk 1 juli 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
171 kcal
8%342 kcal
Vetten
20 g.
29%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%34 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Roux