Rauwe witlof salade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Doe de , azijn en in een schaal en laat de oplossen door het mengsel te roeren.
    Ontdoe de van de harde kern door het kontje eraf te snijden en de bladeren die dan los komen eraf te nemen en dan weer een stukje van het kontje snijden en weer de losse bladeren eraf te nemen.
  2. Dit herhalen tot je alleen de harde kern over houdt.
  3. De kontjes en kern kan je weggooien.
    Nu snij je de bladeren 1 maal in de lengte en vervolgens halve centimeter brede strookjes in de breedte.
    De gesneden leg je vervolgens in het vochtmengsel in de schaal dusdanig dat het geheel onder het vocht ligt.
    Dit laat je minimaal 4 uur in de koelkast afgedekt staan.
  4. Hierdoor is de straks niet meer bitter.

    Kook de 4 hard en laat ze afkoelen in een bak koud .
    Snij de in kleine stukjes en halveer de .

    Vlak voor je de salade opdient, maak je hem af.
    Giet de af met behulp van een vergiet en doe de terug in de schaal.
    Pel de en haal ze twee keer door de eiersnijder. 1x en dan een kwartslag draaien en dan nog een keer en voeg dit toe aan de .
    Voeg de augurk en toe.
    Doe de erbij en roer het geheel rustig door elkaar.
    Het is nu klaar om op te dienen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slasaus kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in slasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Rauwe witlof salade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Erg lekker, toppie
Koert Jansen 13 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
143 kcal
7%572 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%28 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rauwe witlof salade