Pannekoeken met zeevruchten

Ingrediënten

+ -
print

Voor 6 à 8 pannekoeken:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef het meel in een ruime kom, maak een kuiltje in het midden en breek er de in.
  2. Meng alles en voeg er het en een vijftal eetlepels bij.
  3. Meng verder met een spatel en doe er ondertussen beetje bij beetje de rest van de bij.
  4. Doe er ten slotte de gesmolten bij en meng tot een glad beslag.
  5. Bedek de kom met een theedoek en laat het beslag een halfuur rusten.
    Verhit wat of in de koekenpan en verdeel een dunne laag beslag over de bodem door de pan in alle richtingen schuin te houden.
  6. Bak de pannekoeken op een matig vuur.
  7. Draai de pannenkoek om zodra de rand begint te kleuren en bak ook deze kant goudbruin.
  8. Doe hetzelfde met de rest van het beslag.
  9. Leg de pannekoeken op een schotel en houd ze warm in de oven.
    Hak de , doe ze met de in een pannetje en laat ze lichtjes gaar worden.
  10. Voeg er de zeevruchten aan toe en laat enkele min.
  11. stoven.
  12. Overgiet met de witte wijn en laat wat inkoken.
  13. Meng er de , het en de doorheen.
  14. Haal de pan van het vuur, meng nog eens grondig en voeg er tenslotte de gehakte aan toe.
    Verdeel het mengsel over de pannekoeken, vouw ze in tweeën en serveer meteen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, boter, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1269 kcal
63%5076 kcal
Vetten
38 g.
55%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pannekoeken met zeevruchten