Allergie informatie: Opor Ayam (fijn gekruide gesmoorde kip)
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 kip (circa een pond)
- circa een halve liter dunne santen
- circa 1 eetlepel tamarindewater
- 3 eetlepels zonnebloemolie om de kruiden in te fruiten
- kruiden die fijngestampt worden:
- 5 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode spaanse pepers
- 5 kemirinoten
- 1 vingerkootje kentjoer
- 1 theelepel verkruimelde trasi
- 1 schijfje laos
- 2 limoenblaadjes
- 1 theelepel gemalen ketoembar (koriander)
- 1/2 theelepel gemalen djintan (komijn)
- 1 theelepel suiker
- 1 vlakgestreken theelepel zout
- 1 vlakgestreken theelepel kaneelpoeder of een stukje kaneel
Meer Recepten
- Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Vis roerbak
Met pangasiusfilet, courgette en broccoli uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Vis en schaaldieren - robancona - Kip met limoen en honing
Met maiskip, ui en sinaasappel uit Nederland
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Gevogelte - jacob - Tukse kebab
Met kip, aubergine en paprika uit Turkije
4 porties - 10 minuten
BBQ - tobkok - Kippig fruit
Met kip, vers fruit en ananassap uit Nederland
2 porties - 1 uur en 20 minuten
Gevogelte - lekker_koken
- Home
- Recept
- Bijgerechten
- Opor ayam (fijn gekruide gesmoorde kip)
- Allergieen informatie