Mijn zelfgemaakte croutons

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Voor een caesar salade of een stevig soepje maak ik altijd mijn eigen croutons.
  2. Het viel mij wel op dat als dat van Nederlands witbrood maak dat ik dat niet altijd vind passen bij mijn gerecht.
  3. Het wordt al gauw een stukje geroosterd brood.
  4. En dat is het ook wel maar ik zoek wat stevigers en vandaar dat ik in Duitsland uienbrood of Zwiebelbrot koop en hier zelf sneetjes van snij,iets dikker dan normaal en deze dan opbak en et certara.

    Pak het brood en snij wat dikkere sneetjes dikker dan normaal.
  5. Pak een snee brood en bestrijk dan beide zijden dun met olijfolie of .
    Leg nu de sneetjes onder de contactgrill of grillpan.
  6. Als er een mooie streep op het brood staat haal je het eruit.
  7. Vervolgens haal je direct een rauw teentje knoflook over het geroosterde brood zodat de knoflook in het brood trekt.
  8. Strooi er nu een beetje grof over.
    Daarna snij je het brood pas in blokjes ter grote van de croutons.

    De croutons zet je vervolgens op een bakblik onder de grill.
  9. Grillstand oventemperatuur echter niet te hoog de croutons moeten nl.
  10. drogen en hoeven niet nog extra bruin te worden.
  11. Dus 170 graden en hou ze in de gaten.
  12. Na een paar minuten even omgooien zodat ze netjes drogen.

    Je kunt ze van te voren klaar maken maar proef ze even voor je ze gebruikt.
  13. Het kan zijn dat ze na verloop van tijd toch wat taai worden en zet ze eventueel nog even onder de grill.
  14. Om ze weer krokant te krijgen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
204 kcal
10%816 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mijn zelfgemaakte croutons