Ketoprak (tofu met groenten)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok

Bereidingswijze

  1. Snijd de in stukjes.
    Maak de kool schoon en snijd deze in smalle reepjes.
    Maak de schoon en snipper deze heel fijn.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Strooi er wat zout over.
    Verhit in een wok 3 à 4 eetlepels olie en bak hierin onder voortdurend omscheppen de blokjes aan alle kanten goudbruin.
    Laat de blokjes uitlekken.
    Was de taugé enkele malen in koud water.
    Verwijder zoveel mogelijk zaadhulsjes.
    Laat de taugé uitlekken in een vergiet.
    Schenk er heel langzaam enkele liters kokend water over en laat de taugé opnieuw uitlekken en opdrogen.
    Halveer de , verwijder het zaad en het vocht en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
    Boen de schoon onder koud stromend water.
    Verwijder het uiteinde en snijd hem overlangs door.
    Verwijder het zaad en snijd de daarna in blokjes.
    Fruit de tot hij goudgeel is.
    Voeg de knoflook toe en roer de erdoor.
    Voeg daarna sambal, suiker, sojasaus en toe.
    Roer alles goed om.
  2. Er dient een vrij dikke brij te ontstaan.
    Voeg eventueel wat water toe.
    Schep eerst de blokjes en de kool door de hete massa en 1 minuut later de taugé en de blokjes .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • pindakaas en sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • basterdsuiker en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • bladselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in tofu en ketjap
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
64 kcal
3%256 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ketoprak (tofu met groenten)