Gevulde tomaten met linzen en geitenkaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Wok
  • Pan
  • Oven
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
    Maak de schoon en snijd deze in hele dunne ringetjes.
    Spoel de af met ruim water en laat deze goed uitlekken.
    Hak de zeer fijn.
    Hak de fijn.
    Brokkel de in kleine brokjes.
    Snijd de kapjes van de tomaten en gooi weg.
    Schep met een theelepel het zaad voorzichtig uit de tomaten.
    Bewaar voor later gebruik in een sapje of ander gerecht.
    Let op dat de buitenkant niet beschadigd.
    Laat de tomaten 5 minuten ondersteboven op keukenpapier uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C.
    Verwarm 1 eetlepel in een wok en roerbak de uien en knoflook 2-3 minuten op een medium warmtebron tot ze zacht maar niet gekleurd zijn.
    Roer de erdoor en bak nog 1 minuut.
    Voeg geleidelijk de , , bosui en erdoor en laat 3 minuten zachtjes koken.
    Roer het mengsel regelmatig door.
    Houd warm.
    Zet intussen de tomaten op een licht ingevette bakplaat en rooster 10 minuten in een voorverwarmde oven tot ze zacht zijn maar hun vorm wel behouden.
    Roer de door het -mengsel en warm 2 minuten door.
    Neem de pan van de warmtebron en roer de , en erdoor.
    Neem de tomaten zodra ze gereed zijn uit de oven en zet op een serveerschaal.
    Vul de tomaten met het linzenmengsel, besprenkel met olijfolie.
    Garneer met takjes en serveer direct met een gemengde salade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
142 kcal
7%568 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde tomaten met linzen en geitenkaas