Gevulde aardappeltjes met ansjovisfilets en bacon

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Rasp
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Steek met een appelboor of een gewoon aardappelschilmesje in je aardappel en draai rond, alsof je een klokhuis uit een appel wilt halen.
  3. Steek de appelboor helemaal door de aardappel.
  4. Bewaar het stuk aardappel wat je eruit haalt later als plug om de aardappel weer docht te maken.
  5. Prik de aardappel een paar keer in met een vork en wrijf ze in met een beetje en .
  6. Maak de vulling voor de aardappel klaar.
  7. Leg op iedere plak 2 blaadjes salie, een ansjovisfilet en een plakje knoflook.
  8. Rasp er wat citroenschil over.
  9. Rol de op zodat je een worstje krijgt.
  10. Stop in elke aardappel zo’n worstje.
  11. Maak je geen zorgen als ze een beetje uitsteken.
  12. Snijd de aardappelpluggen doormidden en stop ze aan beide uiteinden van het gat in de , zodat de vulling op z’n plaats blijft.
  13. De pluggen zullen uit de aardappel steken, maar dat is prima.
  14. Leg de op een bakplaat en zet ze ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.
  15. Keer ze regelmatig totdat ze krokant, goudbruin en gaar zijn.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bacon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
56 kcal
2%336 kcal
Vetten
3 g.
4%18 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde aardappeltjes met ansjovisfilets en bacon