Allergie informatie: Gemblong (rijstballetjes met een suikerlaagje)
Terug naar het receptIngrediënten
- 200 gram ketan (kleefrijst)
- 1 deciliter water
- 1 daun pandan
- 0,25 theelepel zout
- 50 gram geraspte kokos
- olie om te frituren
- Suikerlaagje:
- 75 milliliter water
- 50 gram kristalsuiker
- 25 gram gula djawa (palmsuiker)
- 1 daun pandan
- 0,25 theelepel kaneel
- bananenessence
- 0,5 eetlepel sesamzaad
- zout
Meer Recepten
- Rundergehakt met Munt
Met gehakt, sjalot en ketoembar uit Thailand
4 porties - 20 minuten
Vlees - 34533 - Komkommerhapje met cervelaatworst
Met komkommer, cervelaatworst en kruidenzout uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Hapjes - avdwijngaard - Zalmbonbon
Met zalm en kruidencrem uit Nederland
4 porties - 22 uur
Voorgerechten - maytie - Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk - Oud Hollandse erwtensoep
Met spliterwten, spek en rookworst uit Nederland
8 porties - 2 uur en 30 minuten
Soepen - azuro
- Home
- Recept
- Bijgerechten
- Gemblong (rijstballetjes met een suikerlaagje)
- Allergieen informatie