Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Atjar van komkommer recept
Atjar van komkommer recept

Atjar van komkommer


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


De komkommer ongeschild in de lengte halveren en die halve stukken nog eens halveren. Het zaad verwijderen. De komkommer in vingerlange stukken snijden. De komkommerstukken mengen met wat zout. Zo een paar uur laten staan. Bij voorkeur moet de komkommer in een vergiet met daarop een bordjes met daarop iets zwaars. Een of twee nootjes gember fijnhakken en een of twee teentjes knoflook fijnsnijden (niet te zuinig zijn). Een stukje gemberwortel kneuzen en fijnstampen. De gemberwortel, geconfijte gember en fijngehakte knoflook braden in een scheutje olie. De azijn bij de gebraden kruiden gieten. (de hoeveelheid azijn hangt af van de hoeveelheid komkommer. De azijn moet de komkommer geheel bedekken). Azijn en kruiden aan de kook laten komen en even laten doorkoken. De pan van het vuur nemen, de stukken komkommer met de azijn in een schone goed sluitende pot overdoen. Tussen de komkommer een of twee in stukken gesneden Spaanse peper stoppen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit atjar van komkommer recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven